AFF opleiding

De Accelerated FreeFall (AFF) opleiding omvat een grondopleiding van 1 dag, gevolgd door 7 levels. De grondopleiding en level 1 vormen samen de initiatiesprong waarvoor je hier kan reserveren.

AFF initiatie Moorsele AFF initiatie Schaffen AFF initiatie Zwartberg

Je beslist pas na de initiatiesprong om het vervolg van de opleiding (levels 2-7) te starten. Doe je dat binnen de 30 dagen, dan betaal je ter plaatse enkel het prijsverschil van 755 euro.

In de prijs van de AFF opleiding zijn lidgeld, verzekering, grondopleiding, plooiopleiding, 3 sprongen met 2 instructeurs (levels 1-3), 4 sprongen met 1 instructeur (levels 4-7), 1 solosprong en materiaalhuur inbegrepen. Herhalingssprongen om een level over te doen, zijn niet inbegrepen.

Vanaf level 2 is reserveren niet nodig. Je komt dan gewoon naar de dropzone of spreekt met je instructeurs af. Reken op een tweetal uur voor briefing, sprong en debriefing per level. Onze dropzones zijn enkel in het weekend en op feestdagen open, maar als het weer wat meezit kan je in enkele weekends door de opleiding zijn. Wanneer je alle levels hebt doorlopen, mag je helemaal alleen uit het vliegtuig springen!

Overzicht levels (video)

  1. Initiatiesprong
  2. Kennismaking met draaien
  3. Release dive (beide instructeurs laten je volledig los)
  4. 90° draaien
  5. 360° draaien
  6. Eerste solo exit, achterwaartse salto, terug stabiliteit zoeken en tracking
  7. Solo exit, salto voorwaarts en achterwaarts, 360° links, 360° rechts, tracking

Het maximumgewicht bij AFF bedraagt 110 kg en we verwachten een goede algemene conditie. Voor het verplichte medische attest kan je met het standaardformulier langsgaan bij de huisarts.

Leren skydiven kan al vanaf 16 jaar. Minderjarigen hebben wel de schriftelijke toestemming van de ouders nodig.