Praktische info over de tandemsprong

Je wordt op de dropzone verwacht op het afgesproken uur.
Trek zeker voldoende tijd uit daar wij afhankelijk zijn van het Belgische weer.
Sportieve kledij: broek , T-shirt , sweather en stevige (loop)schoenen is noodzakelijk én in de winter een paar warme handschoenen.

Iedereen ouder dan 12 jaar mag een tandemsprong maken, op voorwaarde dat je maximum gewicht niet meer dan 95 kg bedraagt en je geen alcohol nuttigt voor de sprong. Je hebt geen speciaal doktersattest of keuring nodig. Minderjarigen hebben de schriftelijke toelating nodig van hun ouders.

Voor een groep vragen we een voorschot van 40,00 euro per persoon. NA de bevestiging van je reservatie. Zelfs met een waardebon wordt er een voorschot gevraagd.

Opgelet: Indien je 70 jaar of ouder bent, dien je een attest voor te kunnen leggen waarin staat dat je medisch geschikt bevonden bent om te mogen valschermspringen!

Praktische info over de AFF initiatiesprong

De opleidingen in starten normaal om 9u op zaterdag en duren tot rond 17u, waarna je bij goed weer de lucht in kan. In Zwartberg begint de cursus soms om 18u op vrijdag, met een vervolg op zaterdagochtend, zodat je 's middags al kan springen.

Voor alle duidelijkheid: AFF is de "vrije val sprong" samen met 2 instructeurs , gesprongen van op 4.000 m , 50 seconden vrije val en u opent uw valscherm zelf. De voorwaarde is dat je maximum gewicht 110 kg bedraagt en je geen alcohol nuttigt voor de sprong.
Leeftijd : In het jaar dat je 16 wordt mag je een AFF sprong maken. Minderjarigen hebben wel de toestemming van ouders of voogd nodig.
De maximum leeftijd voor AFF is 74 jaar.
De cursusen gaan door vanaf maart tot eind september!

Wat mee te brengen?

  • Medisch attest met duidelijke vermelding "geschikt voor valschermspringen";
  • Toesteming van de ouders (indien minderjarig);
  • Inschrijvingsgeld voor de sprong
  • Sportieve kledij: broek , T-shirt, sweater en stevige (loop)schoenen

Cursus
De cursus gaat steeds door, ook bij slecht weer. De sprong zelf gaat alleen door bij veilige weersomstandigheden.
Na het administratief gedeelte begint de cursus. Deze bestaat uit een theoretisch en een praktisch gedeelte waarbij de nodige pauzes worden ingelast.
De cursus wordt afgesloten met het invullen van een meerkeuzevragenlijst en dit ter controle van het begrijpen van de essentiële delen van de cursus.
Het einde van de cursus is voorzien in de late namiddag, waarna, indien de omstandigheden het toelaten (het weer, voldoende instructeurs,...) overgegaan wordt tot de sprong.
Indien de weersomstandigheden de sprong niet toelaat, wordt deze uitgesteld naar de eerstvolgende springdag.

Opgepast
Daar het medisch attest slechts 3 maanden geldig is, moet men de sprong binnen de 3 maand na het beëindigen van de cursus uitvoeren, zoniet moet men een nieuw medisch attest voorleggen en zich opnieuw inschrijven voor het volgen van een theoretische cursus. Als deze sprong je beviel, kan je verder gaan en de volledige cursus volgen.Wel overgaan naar de volledige cursus binnen max. 1 maand na de eerste sprong. Deze bestaat uit 7 levels. Tijdens elk level doe je steeds nieuwe oefeningen, die wel keurig dienen uitgevoerd te worden vóór je overgaat naar een volgend level. : aan te raden om sprongen zo snel achter elkaar te maken, niet elke maand een sprong.
- Betaling volledige cursus : ineens te betalen, niet bij elke level.
- Inbegrepen in prijzen volledige cursus : lidgeld + verz. van 1/1 tot 31/12

Praktische info voor bezoekers

Bezoekers, familie en vrienden van tandempassagiers, van kandidaat springers (leerlingen) zijn altijd welkom, zolang ze zich houden aan de veiligheidsregels.

Veel plezier!

valid xhtml & css - last edit 16/5/2018 - 3SIGN.com